Zasebnost

V
skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov v podjetju Adopta, d.o.o. zagotavljamo, da po naših najboljših močeh varujemo osebne podatke. Zbrane osebne podatke bo Adopta, d.o.o., uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Adopta, d.o.o., spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine www.adopta.si, zato bomo storili vse, da jih zaščitimo pred kršitvami in zlorabami. Zavedamo se, da so osebni podatki uporabnikov občutljive informacije in jim posvečamo izredno skrb in pozornost. Vaših podatkov ne bomo posredovali nobeni fizični in nepooblaščeni pravni osebi. V primeru sodelovanja z drugimi podjetji, ki za nas opravljajo storitev (npr. dostave paketa, PayPal), jim bo omogočen dostop do podatkov, ki so potrebni za izvedbo njihovih storitev.

UPRAVLJAVEC
osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR, je Adopta, d.o.o., Šlandrov trg 20, 3310 Žalec.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Trgovec za potrebe opravljanja ponujenih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke. Ti so: ime in priimek, naslovi za dostavo, podjetje oziroma naziv pravne osebe (če je  uporabnik pravna oseba), davčna številka pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), naslov elektronske pošte (uporabniško ime), geslo v šifrirani obliki, kontaktna telefonska številka, država bivanja, drugi podatki, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini, drugi podatki, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu. Kontaktne podatke, ki jih nam posredujete ob oddaji naročila/povpraševanja/prijave/registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami.  Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje Adopta, d.o.o., ne odgovarja.

PIŠKOTKI IN IP NASLOVI

Adopta, d.o.o., uporablja na svoji spletni strani www.adopta.si piškotke. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Trgovec vsakemu uporabniku dodeli piškotke za identifikacijo, ki se v
pomnilniku strežnika shranjujejo za čas obiska spletne trgovine; njihovo trajanje je časovno omejeno. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, ki lahko služijo za namen prepoznavanja ob obiskih, analizo spletnega mesta ipd. S pomočjo piškotkov je brskanje po spletnem mestu bolj učinkovito in hitro.

Nastavitve piškotkov: Nastavitve piškotkov

 

Onemogočanje piškotkov
Za informacije o izbrisu piškotkov na vaši napravi izberite brskalnik, ki ga uporabljate:

 

SOGLASJE

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob oddaji naročila ali prijavi na e-novice, obdelujemo z vašimi soglasjem, vendar z njimi ravnamo skrbno in transparentno, in sicer v skladu s Splošno uredbo o varstvo osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Registriran uporabnik lahko kadarkoli preneha uporabljati spletno stran in lahko tudi prekliče svojo registracijo. To je mogoče s pisno izjavo Trgovcu o preklicu registracije.

REGISTRACIJA UPORABNIKA, NEREGISTRIRAN UPORABNIK

Na spletni strani www.adopta.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Prav tako je spletna stran dostopna tudi neregistriranim uporabnikom. Ko se registrirate na spletno stran, vnesete osebne podatke in ste za svoje uporabniško ime in geslo dolžni zagotoviti, da z njim upravljate le vi.

Podatke registriranih uporabnikov bomo uporabljali za obdelavo vašega naročila, hkrati pa izvajali z Google Analytics marketinško analizo, ki nam bo pomagala, da izboljšamo prodajni proces.
V skladu s 86. členom ZDDv moramo zagotoviti hrambo računov za 10 let. S tem se hranijo tudi vaši podatki, ki so zavedeni na računu.
Z uporabo spletnega mesta www.adopta.si se kot uporabnik strinjate s splošnimi pogoji , ki so objavljeni naši spletni strani. Tako lahko redno spremljate spremembe splošnih pogojev, načina in namena obdelave spletnih podatkov. Morebitna vprašanja, težave ali pripombe o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov nam sporočite na elektronski naslov info@adopta.si.